Hogyan segítheted munkaadóként a visszatérő édesanyákat?

Tudjuk, hogy a szülés utáni időszakban a munkába való visszatérés sok kihívást és kérdést vet fel. Az édesanya élete megváltozik, a prioritásai átalakulnak, és sokszor nehéz megtalálni az egyensúlyt a család és a karrier között. Ezért szeretnénk felhívni a cégek figyelmet egy hatékony és működő lehetőségre, amely segíthet a visszatérésben és a munkába való újra beilleszkedésben – a “Back to Work” programokra.

Mi is az a “Back to Work” program? Ez egy olyan kezdeményezés, amelynek célja az édesanyák támogatása a szülési szabadság utáni munkába való visszatérésben. Ez a program általában pár hónapos időszakot ölel fel, amelyben különböző eszközök és lehetőségek állnak rendelkezésedre ahhoz, hogy frissítsd a visszatérő munkavállaló szakmai tudását, aktualizáld a készségeit, hogy felkészülten térhessen vissza a munka világába.

De miért lenne előnyös a cégek számára indítani és támogatni egy ilyen programot? Az édesanyák rendkívül értékes munkaerőt jelentenek a vállalatok számára, gyors integrálásuk pedig a munkavállaló érdeke. Amellett, hogy képzett, általában rendkívül tapasztalt munkaerőről van szó, a szülés és az anyaság olyan képességeket is fejleszt, amelyek a munkahelyen is rendkívül hasznosak lehetnek.

Az édesanyák kiváló problémamegoldó képességgel rendelkeznek, hiszen mindennap számtalan kihívással találkoznak a család és a gyereknevelés terén. Ezek a készségek átültethetők a munkahelyi helyzetekre is, és segíthetnek a hatékony és kreatív megoldások megtalálásában. Emellett az anyaság rengeteg tapasztalattal jár a multitasking terén is, ami azt jelenti, hogy hatékonyan tudják kezelni és koordinálni az idejüket és a feladatokat.

Az empatikus és támogató attitűdjük pedig segíti a csapatmunkát és a jó kommunikációt. Képesek könnyen alkalmazkodni a változó körülményekhez és a stresszes helyzetekhez, és nagy rugalmasságot mutatnak a munkavégzés során.

A programok ahhoz járulnak hozzá, hogy a visszatérő munkavállalók gördülékenyen, minél kevesebb nyomást érezve (amely pozitív hatással lehet a teljesítményre) lépjenek vissza a munkaerőpiacra. Gyakori hiba, hogy az édesanyák a szülési szabadság után nehezen fogadják el a lemaradásukat, megváltozott élethelyzetüket, mert az adott cég nem rendelkezik kellő ismerettel, eszközökkel a visszaintegráláshoz. Mivel nem kapnak megfelelő segítséget, kevesebbnek érzik magukat a munkatársakkal szemben: kompenzálnak, túl sokat vesznek magukra, vagy a családi élettel összeegyeztethetetlen helyzetekbe sodorják magukat az irreális elvárások miatt. A túlzott stressz kiégéshez, felmondáshoz vagy akár elbocsájtáshoz is vezethet, amely sem a munkáltató. sem a munkavállalónak nem áll érdekében.

A program abban is segít, hogy az édesanyák közösségre találjanak: gyakran okoz nehézséget, amikor egy munkahelyen a munkatársak nehezen értik meg a megváltozott élethelyzetet, türelmetlenek, ezzel tovább fokozva a stresszt. A közösség élménye pozitív hatással lehet a visszatérő munkáltatóra.

Hogyan jövünk mi a képbe?

A Mommy Works Hungary weboldala olyan platform, ahol célirányosan hirdetnek a cégek anyukák számára: könnyedén elérhetik azokat a munkáltatókat, akik kiemelt figyelmet fordítanak az édesanyák támogatására és a munkába való visszatérésük segítésére. Itt mindenképpen olyan vállalatokkal találkoznak, akik értékelik az édesanyák készségeit és tapasztalatait, és nyitottak arra, hogy támogassák őket a karrierjükben.

Weboldalunkon tehát a célközönség találkozik ezekkel a hirdetésekkel, ráadásul Social Media platformjainkon nemcsak a követőink számára mutatjuk meg a lehetőségeket, hanem további édesanyáknak is, akik (még 😊 ) nem követnek minket vagy nem léptek be a csoportunka. Apropó, csoport! 42 ezer tagot számláló csoportunkban az anyukáknak van lehetőségük arra, hogy kérdezzenek tőled, vagy megosszák korábbi tapasztalataikat a programoddal, cégeddel kapcsolatban, amely további anyukákat inspirálhat a csatlakozásra.

Működésünk során már több alkalommal segítettünk kisebb és nagyobb cégeket hasonló projektek megvalósításában, és remek visszajelzéseket kaptunk partnereinktől.

Indítsd el saját “Back to Work” programod, és hirdess a Mommy Works Hungary weboldalán! Segíts az édesanyáknak a visszatérésben, és tegyél lépéseket egy társadalmilag felelős és inkluzív vállalkozás felé. Ha pedig kérdésed merülne fel vagy szeretnél többet megtudni a cikkünkben összefoglaltakról, keress minket bátran!

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.