Így lehet kreatív az írástanulás otthon – vendégblog

Játékszigetnél kiemelt fontosságot tulajdonítunk a hátrányos helyzetű emberek támogatásának, és különösen nagy figyelmet szentelünk a fiatal generációnak. Ennek egyik megnyilvánulása a Játéksziget Adományprogramja is. A gyermekek fejlődését támogató termékek iránti elkötelezettségünk jegyében pedig, a népszerű játékok mellett olyan termékeket is kínálunkmelyek hozzájárulnak az írás és olvasás készségeinek fejlesztéséhez. Ezek a termékek lehetővé teszik a játékos gyakorlást, és segítenek a gyerekeknek ezen fontos készségek könnyed és élvezetes elsajátításában.

Iskolai gyakorlót keresek

Írástudatlanság egy rohamosan fejlődő világban

Az írástudatlanság ma is problémát jelent világszerte. Az írás és olvasás készsége olyan alapvető eszköz a modern társadalomban, amely nélkülözhetetlen a fejlődéshez és a tájékozódáshoz. Az írástudatlanság elleni küzdelem minden évben egyre fontosabbá válik, hiszen az analfabéták helyzete globális kihívást jelent. Az UNESCO 2020-as adatai alapján világszerte mintegy 773 millió felnőtt volt analfabéta, 3 évvel ezelőtt. Magyarországon a lakosság közel 1-2 %-át érinti a probléma jelenleg is. Egy ideális világban nem lennének írástudatlan felnőttek, hiszen mindenki megtanulhatna írni, olvasni az iskolában gyerekként. A társadalmi egyenlőtlenségek miatt, azonban nem minden ember jut hozzá az alapvető oktatáshoz. Az írástudatlanság elleni küzdelem nemzetközi napja szeptember 8-a, melyet 1965. óta tartunk.

Nagy kihívás kis kezeknek

Amikor gyermekeink először belépnek az iskola kapuján egy izgalmas és kihívásokkal teli időszak veszi kezdetét. Az első nehézségek alkalmával nem kell azonnal megijedni, az írás tanulása egy varázslatos kalanddá válhat, ami tele van teljesítendő feladatokkal és örömökkel. Az írás elsajátítását segíti a rajzolás, festésgyurmázás és homokozás is. Gyermeked nem szeret rajzolni? Kínáld fel számára a Lego és a Supermag mágneses építőjátékait. A kis méretű elemek összeillesztése és elrendezése során a gyerekek kézügyességüket és finommotoros képességüket fejlesztik.

a rajzolás fontos az írás megtanulásához

Megnézem a készségfejlesztő és kreatív játékokat

Amikor pedig már elindultak az írás útján a kis nebulók, remek szolgálatot tehetnek a különféle iskolai gyakorlók. Az alábbiakban be is mutatunk párat!

Iskolai gyakorló a szép írásért

Játéksziget webáruházban többféle fejlesztő játék közül is választhatsz, amelyek segítik az írás elsajátítását. Óvodásoknak ajánljuk a Fejlesztő füzet – vonalvezetés és a Fejlesztő füzet – ismerkedés a formákkal termékeinket. A kis füzetek segítségével a kicsik felkészülten kezdhetik majd az iskolai éveket. A füzetek mellé egy-egy filctoll is jár, amelyeket a gyermekek arra használhatnak, hogy a hibáikat kitöröljék majd újra próbálkozzanak.

Már elsős kisdiákoknak kínáljuk a JimJam Írj rá és töröld le – első szavaim fejlesztőjátékot, amely lehetőséget teremt a gyerekeknek, hogy gyakorolják a szavak írását. A játék olyan mintabetűket és szaggatott vonalból álló szavakat tartalmaz, amelyek átrajzolása fejleszti a gyerekek íráshoz szükséges készségeit.

iskolai gyakorlók a Játéksziget webáruházban

Móra Kiadó Varázsceruza 1. osztály: Kisbetűk – előírt írásfüzete, segíthet a gyerekeknek az írásmunkák gazdaságos és esztétikus elhelyezésének megtanulásában, alkalmas arra, hogy megalapozza az önellenőrzés és a hibajavítás helyes szokásait. Az Előírt matematika – Gyakorlófüzet pedig, a matematikai íráselemek elsajátításában segít. A füzetben lévő előírt minták célja, hogy a gyerekek gyakorolják a vonalelemek és a számok írását, ezen keresztül fejlődjön íráskészségük. Sőt! A kiadvány a hozzáadás-összeadás, elvétel-kivonás értelmezésére, gyakoroltatására is szolgál.

Érdekelnek a gyerekkönyvek

Fontos, hogy minden szülő tudja, az írás tanulása időt vesz igénybe, és vannak nehéz pillanatok is. Legyünk türelmesek és emlékezzünk rá, hogy az első osztályosoknak még sokat kell tanulniuk. Élvezzük a gyermekeinkkel együtt töltött időt és ünnepeljük meg minden kis sikerüket!

Kapcsolódó játékok: #LEGO#Supermag#puzzle#gyurma#színező

Tetszett az “Így lehet kreatív az írástanulás otthon” cikkünk? Szeretnél még hasonlókat olvasni? Görgess lejjebb és regisztrálj a Játéksziget Hírlevélre és mi meglepünk nagyszerű írásokkal, játék akciókkal, kedvezményekkel és újdonságokkal.

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.